Det meningsfulde liv - mennesker med demens

Valgte hold
Kursussted SOSU Syd, Bjerggade 4M, 6200 Aabenraa
Varighed 5,0 dage
Deltagerpris 0 Kr.
Pris for ledige 0 Kr. -
Pris udenfor AMU-målgruppe Ikke angivet
Undervisningsform Dagundervisning
Undervisningstid 08.00 - 10.15
Beskrivelse Det meningsfulde liv - mennesker med demens
Kontaktperson sekretærerne
Telefonnr 73334300
Email efteruddannelse@sosu-syd.dk
Minimum antal deltagere 1
Maksimum antal deltagere 2
Status Kontakt skolen
Fag til kurset:
Det meningsfulde liv - mennesker med demens
Skolefagkode: 49241
Varighed: 5,0 dage
Timer pr dag: 2,2

Målgruppe
Medarbejdere, der arbejder i job eller søger job svarende til social- og sundhedshjælpere henholdsvis social- og sundhedsassistenter, pædagogiske assistenter m.fl., og som har erfaring med arbejdet med personer med demens. Det anbefales at man i forvejen har kendskab til arbejdet med mennesker med demens i egen praksis og at man har en grundlæggende viden om demenssygdom svarende til arbejdsmarkedsuddannelsen "42673 Personer med demens, sygdomskendskab" og/eller "44327 Omsorg for personer med demens" eller lignende kvalifikationer.

Formål:
Du arbejder ud fra en demensfaglig viden med særligt fokus på aktiviteter i relation til mennesker med demens. Med udgangspunkt i en personcentreret tilgang har du særligt fokus på aktivitetens betydning for meningsfuldhed og forøget livskvalitet.Du arbejder desuden med planlægning af og evaluering af aktiviteter både i forhold til individuelle aktiviteter og gruppeaktiviteter. Endelig får du fokus på relationsskabende faktorer, herunder kommunikationens betydning i oplevede meningsfulde aktiviteter hos mennesker med demenssygdom.

Indhold:
Med udgangspunkt i en personcentreret tilgang, demensfaglig forståelse og metoder kan deltageren: - Tage selvstændige initiativer og skabe vilkår for rammer til individuelle- og gruppeaktiviteter for mennesker med demens.- Planlægge relevante aktiviteter, der tager afsæt i menneskets livshistorie, personlighed, og deraf oplevet meningsfuldhed, aktiv medvirken og mulighed for sociale relationer.- Anvende metoder til analyse, refleksion og evaluering af igangsatte aktiviteter med udgangspunkt i det enkelte menneskes ønsker og behov for meningsfuld aktivitet, og tegn på understimuli/overstimuli.- Identificere behov og inddrage mennesket med demenssygdom i brugen af relevant velfærdteknologi, med henblik på yderligere oplevet trivsel og livskvalitet. - Anvende relevante kommunikationsformer i aktiviteten i relationen til og samarbejdet med mennesket med en demenssygdom og dennes eventuelle pårørende.