Du opnår viden, som gør dig i stand til: - At beskrive hvad plantebaseret mad er, og hvordan plantebaserede måltider kan sammensættes. At forklare hvordan plantebaseret mad kan være både klimavenlig og ernæringsmæssigt fyldestgørende. At redegøre for sensoriske succesfaktorer ved tilberedning af smagfuld plantebaseret mad.Du opnår færdigheder i: At planlægge og sammensætte et plantebaseret måltid, hvor der er fokus på velsmag, mæthedsfornemmelse, ernæring og tekstur under hensyn til specifikke målgruppers behov og forventninger- At tilberede planterige måltider, som er baseret på bælgfrugter, grøntsager, kartofler, kornprodukter, frø og nødder alene og. i samspil med animalske råvarer. At skabe umami, velsmag og tekstur i det plantebaserede køkken ved hjælp af forskellige tilberedningsmetoder og smagstilsætninger
Kurset henvender sig til faglærte/madprofessionelle, som har erfaring med professionel madfremstilling i køkkener, restauranter, kantiner og institutioner.