Plantebaseret mad i professionelle køkkener

Valgte hold
Kursussted EUC Nord, M.P. Koefoeds Vej 10, 9800 Hjørring
Tilmeldingsfrist 28. april 2025
Startdato 6. maj 2025
Slutdato 8. maj 2025
Varighed 3,0 dage
Deltagerpris 642,00 kr.
Pris udenfor AMU-målgruppe 2366,45 kr.
Undervisningsform Dagundervisning
Undervisningstid 08:00 - 15:25
Beskrivelse Du opnår viden, som gør dig i stand til: - At beskrive hvad plantebaseret mad er, og hvordan plantebaserede måltider kan sammensættes. At forklare hvordan plantebaseret mad kan være både klimavenlig og ernæringsmæssigt fyldestgørende. At redegøre for sensoriske succesfaktorer ved tilberedning af smagfuld plantebaseret mad.Du opnår færdigheder i: At planlægge og sammensætte et plantebaseret måltid, hvor der er fokus på velsmag, mæthedsfornemmelse, ernæring og tekstur under hensyn til specifikke målgruppers behov og forventninger- At tilberede planterige måltider, som er baseret på bælgfrugter, grøntsager, kartofler, kornprodukter, frø og nødder alene og. i samspil med animalske råvarer. At skabe umami, velsmag og tekstur i det plantebaserede køkken ved hjælp af forskellige tilberedningsmetoder og smagstilsætninger Kurset henvender sig til faglærte/madprofessionelle, som har erfaring med professionel madfremstilling i køkkener, restauranter, kantiner og institutioner.
Kontaktperson Marianne Kondrup Krogh
Telefonnr 72246011
Email mkk@eucnord.dk
Kviknummer 821409tr25-21567-02
Minimum antal deltagere 10
Maksimum antal deltagere 18
14 ledige pladser
Fag til kurset:
Plantebaseret mad i professionelle køkkener
Skolefagkode: 21567
Varighed: 3,0 dage
Timer pr dag: 7,4

Deltagerpris: 642,00 kr.
Pris for ledige: 2366,45 kr. (Kontakt dit jobcenter)
Pris udenfor AMU-målgruppe: 2366,45 kr.

Målgruppe
Kurset henvender sig til faglærte/madprofessionelle, som har erfaring med professionel madfremstilling i køkkener, restauranter, kantiner og institutioner. Kurset er målrettet medarbejdere, som ønsker inspiration til og færdigheder i at arbejde fagspecifikt med madfremstilling, som overvejende er plantebaseret.

Formål:
Med kurset får du ny viden og nye færdigheder, som gør, at du kan planlægge og tilberede plantebaserede måltider med brug af grøntsager, kartofler, kornprodukter, frø og nødder i samspil med animalske produkter. Du lærer, hvordan man fremstiller plantebaseret mad ¿ med afsæt i sæsonens råvarer, som på én gang er velsmagende, ernæringsmæssigt fyldestgørende og klimavenlige.

Indhold:
Du opnår viden, som gør dig i stand til: - At beskrive hvad ¿plantebaseret mad¿ er, og hvordan plantebaserede måltider kan sammensættes - At forklare hvordan plantebaseret mad kan være både klimavenlig og ernæringsmæssigt fyldestgørende- At redegøre for sensoriske succesfaktorer ved tilberedning af smagfuld plantebaseret madDu opnår færdigheder i: - At planlægge og sammensætte et plantebaseret måltid, hvor der er fokus på velsmag, mæthedsfornemmelse, ernæring og tekstur under hensyn til specifikke målgruppers behov og forventninger- At tilberede planterige måltider, som er baseret på bælgfrugter, grøntsager, kartofler, kornprodukter, frø og nødder alene og. i samspil med animalske råvarer- At skabe umami, velsmag og tekstur i det plantebaserede køkken ved hjælp af forskellige tilberedningsmetoder og smagstilsætninger