Almen fødevarehygiejne - selvstudie

., Selvstudie, 9800 Hjørring
6. januar 2025 Valgt Ledige pladser
11. august 2025 Ledige pladser
Valgte hold
Kursussted ., Selvstudie, 9800 Hjørring
Startdato 6. januar 2025
Slutdato 27. juni 2025
Undervisningsform Aftenundervisning
Beskrivelse SELVSTUDIE. Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at anvende principper og lovgivning i forbindelse med egenkontrol og risikoanalyse og at bidrage til at hæmme mikroorganismer i forbindelse med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer fra eget køkken. Kurset er selvstudie. Du har 30 dage til at få taget kurset, der normalvis er et 3 dages kursus. Du bestemmer selv hvor og hvornår. Kurset afsluttes med en AMU-prøve.
Kontaktperson Marianne Kondrup Krogh
Telefonnr 72246011
Email mkk@eucnord.dk
Kviknummer 821409tr25-20851-01
Minimum antal deltagere 100
Maksimum antal deltagere 0
Status
Fag til kurset:
Almen fødevarehygiejne
Skolefagkode: 20851
Varighed: 3,0 dage
Timer pr dag: 7,4

Deltagerpris: 642,00 kr.
Pris for ledige: 2366,45 kr. (Kontakt dit jobcenter)
Pris udenfor AMU-målgruppe: 2366,45 kr.

Målgruppe
Kurset retter sig mod ikke-faglærte, som har erfaring med madfremstilling i institutionskøkkener, restaurationskøkkener, kantiner samt cateringvirksomheder.

Formål:
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at anvende principper og lovgivning i forbindelse med egenkontrol og risikoanalyse og at bidrage til at hæmme mikroorganismer i forbindelse med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer fra eget køkken.

Indhold:
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At beskrive mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer.- At redegøre for de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning.- At redegøre for gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer.- At redegøre for betydningen af god personlig hygiejne og produktionshygiejne ved håndtering af fødevarer.- At redegøre for fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At anvende viden om mikroorganismer i forhold til at hæmme deres udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer.- At anvende principper for god personlig hygiejne og produktionshygiejne. - At anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder.- At anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, udføre egenkontrol i en aktuel produktion.