Søg
Forside
Aktuelt
Videncenter
Studiemiljø
Erhvervsuddannelse
Akademi
Efteruddannelse
Om DjH
Intranet
Kursusoversigt
Elteknik
Køleteknik
Plast/-svejsning
Tømrer / tækkemænd
Forside
/
Efteruddannelse
/
Kursusoversigt
Arbejde på eller nær spænding - ajourf. & 1.hjælp
Valgte hold
Kursussted
Den jydske Håndværkerskole, Ellemosevej 25, 8370 Hadsten
Varighed
1,0 dage
Deltagerpris
214,00 kr.
Pris for ledige
1063,65 kr.
-
Pris udenfor AMU-målgruppe
1063,65 kr.
Undervisningsform
Dagundervisning
Undervisningstid
08:00 - 15:30
Beskrivelse
Arbejde på eller nær spænding - ajourf. & 1.hjælp
Kontaktperson
Berit Nielsen
Telefonnr
89370100
Email
bn@djhhadsten.dk
Minimum antal deltagere
14
Maksimum antal deltagere
20
Status
Kontakt skolen
Fag til kurset:
Arbejde på eller nær spænding - ajourf. & 1.hjælp
Skolefagkode:
48567
Varighed:
1,0 dage
Timer pr dag:
7,4
Deltagerpris:
214,00 kr.
Pris for ledige:
1063,65 kr. (Jobcenteret afholder kursusudgiften, hvis du har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse i henhold til positiv listen)
Pris udenfor AMU-målgruppe:
1063,65 kr.
Målgruppe
Uddannelsen retter sig mod personer med en elektrikeruddannelse eller lignende kompetencer, der i deres job har brug for at arbejde på installationer under spænding. Gennemgangen af teorien er ajourførende, så det forudsættes, at man har gennemført "Arbejde på eller nær spænding - introduktion" eller har tilsvarende kompetencer.
Formål:
Deltageren lærer at vurdere de sikkerhedsmæssige aspekter i arbejde under spænding, samt hvor regler og retningslinjer kan findes. Yderligere læres der om førstehjælp ved el-ulykker.
Indhold:
Deltageren - har kendskab til regler og retningslinjer i Bekendtgørelsen om sikkerhed for udførelse og drift af elektriske installationer, bek. 1082 (Installationsbekendtgørelsen). - har kendskab til European Standard, Drift af elektriske installationer og elektriske anlæg (DS/EN 50110-1) vedrørende arbejde på elektriske installationer og anlæg. - kan anvende denne viden til at arbejde sikkert på elektriske installationer og anlæg (lavspænding og ekstra lav spænding (ELV)) samt vurdere risiko for stød og forbrænding, herunder også kortslutningsniveau. - kan vælge værnemidler, måleinstrumenter og værktøjer, der er egnede til at udføre arbejde på spændingsførende elektriske installationer og anlæg (lavspænding og ELV). - kan udføre livreddende førstehjælp samt førstehjælp ved forbrændinger i relation til DS/EN 50110-1. - har kendskab til brandbekæmpelse ved brand i elektriske installationer i relation til DS/EN 50110-1.