Fødevarehygiejne

Rybners, Spangsbjerg Møllevej 72, 6700 Esbjerg
1. oktober 2024 Mange ledige pladser
6. januar 2025 Valgt Mange ledige pladser
Valgte hold
Kursussted Rybners, Spangsbjerg Møllevej 72, 6700 Esbjerg
Garantikursus Garantikursus - garanteres gennemført
Tilmeldingsfrist 27. marts 2025
Undervisningsform Fjernundervisning
Beskrivelse Tilmelding kan ske alle hverdage fra 08.00-15.00 Ved tilmelding udenfor dette tidsrum vil opstartsmail tilsendes næstkommende hverdag kl. 08.00
Kontaktperson Maja Holden Juhl Poulsen
Telefonnr 76133373
Email mhjo@rybners.dk
Kviknummer 280560AMA251kvt1M2
Minimum antal deltagere 1
Maksimum antal deltagere 0
Ledige pladser
Fag til kurset:
Almen fødevarehygiejne
Skolefagkode: 20851
Varighed: 3,0 dage
Timer pr dag: 7,4

Deltagerpris: 624,00 kr.
Pris for ledige: 1868,65 kr. (Jobcenteret afholder kursusudgiften, hvis man har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse og faget findes på positivlisten)
Pris udenfor AMU-målgruppe: 1868,65 kr.

Målgruppe
Kurset retter sig mod ikke-faglærte, som har erfaring med madfremstilling i institutionskøkkener, restaurationskøkkener, kantiner samt cateringvirksomheder.

Formål:
Med kurset opnår du viden og færdigheder, som gør dig i stand til at anvende principper og lovgivning i forbindelse med egenkontrol og risikoanalyse og at bidrage til at hæmme mikroorganismer i forbindelse med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer fra eget køkken.

Indhold:
Du opnår viden, som gør dig i stand til:- At beskrive mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer.- At redegøre for de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning.- At redegøre for gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer.- At redegøre for betydningen af god personlig hygiejne og produktionshygiejne ved håndtering af fødevarer.- At redegøre for fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater.På baggrund af denne viden opnår du færdighed i: - At anvende viden om mikroorganismer i forhold til at hæmme deres udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer.- At anvende principper for god personlig hygiejne og produktionshygiejne. - At anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder.- At anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, udføre egenkontrol i en aktuel produktion.